Your browser version is outdated. We recommend that you update your browser to the latest version.

Glen Shian Lane, Mt Eliza (2015)

 

 

 This Mornington Peninsula home was a diamond in the rough for its owners, who approached us to achieve their vision of a stylish new extension. Originally the residence was an old holiday kit home with an interesting New England-styled front. The owners loved the feel of the existing front extension and wanted to renovate and extend it to better accommodate their needs.

 

 

The vision was to level the walk through to the new works, with an airy and contemporary adaption of the New England style. The elevated holiday kit home section would then be removed and an extension put in its place consisting of a dining room walk through into the "great room". The new extension was a huge success and features highlight windows surrounding the family, kitchen and scullery, all of which open up to a north-facing swimming pool and glazed storm room. On the southern side a courtyard was created to allow transparency across the family room through to the pool. A master bedroom complete with ensuite and walk-in robe, a mud/dog room and laundry were all included to the rear. The master bedroom has its own private courtyard for a touch of luxury.

 

 

This home was designed to complement the original building finishes in beautiful white with a grey slate roof, natural rock and ironbark posts. Rendered brickwork and weatherboards worked well to fulfill the owners' wishes for a contemporary home and suited the existing New England-style cottage with that classic feel. The existing building was modified to suit the new extension, with a vestibule-styled entry, new stairs and finishes including a slate tiled roof.