Your browser version is outdated. We recommend that you update your browser to the latest version.

Lum Road, Wheelers Hill (2010)

 

A high-end exterior, an exquisite layout, oh, and a great view of the neighbours? Achieving an enviable residence is about turning negatives into positives, making the wrong views go away and opening up the design to the right ones.

 

It was planned as a home for two parents and three children, with plenty of room for the family to expand into over the years to come. The clean-lined, east-facing house sits on a 1100sq m axe-shaped block, with neighbours on all corners. Privacy was a primary objective. This was achieved by blocking affected areas with roof shapes and room placements. Careful planting and landscaping was used to allow views to be channelled in an easterly direction, over the infinity-edge pool to the Dandenong Ranges beyond.

 

The house boasts two generous living zones, an entertainer’s kitchen that flows to an alfresco room, and a study. The four bedrooms include an east-facing master bedroom upstairs, that has the spacious, slightly removed feel of a parental retreat. A top-hat roof and highlight windows over the family and kitchen area mean the home is light and warm year round. The high standard of design is typical of our projects.